A magyar turista mindig győz


“Kelet-európai turistának lenni annyi, mint minden helyzetben feltalálni magad, nincs felbonthatatlan konzerv, lakhatatlan kemping, elindíthatatlan autó, ehetetlen étel, hiányos infrastruktúra, a magyar turista mindig győz.” – Cserna-Szabó András

Ugyanakkor, ha a körülmények adottak – márpedig mifelénk általában adottak – FŐZÜNK. Grillezünk, bográcsolunk, halat s vadat és a többit. Ehhez azért persze nyilván kell egyfajta felkészültség, terv, motiváció. A FŐZÉS maga azonban a legkevésbé sem helyszínhez kötött: a képen szereplő csülkös babgulyás a hiányos infrastruktúra kellős közepén készült el (mint már annyi elődje, boldog őse).

Milyen igaza van Jókainak, mikor azt írja: “Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy “de már ebből eszünk!

De már ebből eszünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük