A magyar turista mindig győz


“Kelet-európai turistának lenni annyi, mint minden helyzetben feltalálni magad, nincs felbonthatatlan konzerv, lakhatatlan kemping, elindíthatatlan autó, ehetetlen étel, hiányos infrastruktúra, a magyar turista mindig győz.” – Cserna-Szabó András

Ugyanakkor, ha a körülmények adottak – márpedig mifelénk általában adottak – FŐZÜNK. Grillezünk, bográcsolunk, halat s vadat és a többit. Ehhez azért persze nyilván kell egyfajta felkészültség, terv, motiváció. A FŐZÉS maga azonban a legkevésbé sem helyszínhez kötött: a képen szereplő csülkös babgulyás a hiányos infrastruktúra kellős közepén készült el (mint már annyi elődje, boldog őse).

Milyen igaza van Jókainak, mikor azt írja: “Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy “de már ebből eszünk!

De már ebből eszünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük